Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ! Проблем серво на волана!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ! Проблем серво на волана!

Помощ , колеги! Под колата има голямо петно и сервото на волана го няма...ама НАИСТИНА ГО НЯМА! Чудя се какво и има и при какъв майстор да я водя,че пред блока има един,който се занимава с двигатели и каза,че не е за него...
    Алфа Ромео 145 1,8 TS

Виж да не изпуска при вътрешния накрайник. Ако работата е серьозна - трябва да рециклираш кормилна рейка, ама аз не разбирам много и може и да греша. Иначе в София до колкото знам , някакъв Жан прави такива операции по рециклиране.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Даммм. Жан ги прави. Сервиза се намира до окръжна болница. Занимават се до колкото знам със хидравлика и окачване. Карал съм 2 рейки при него и не мога да кажа, че съм очарован от резултата или трайност на здравината, но едва ли ще се хвърлиш да купуваш нова рейка.
      Но щом е изтекло маслото толкова бързо провери да не е спукан някой маркуч. Проследи ги от казанчето до хидравличната помпа и от там до рейката да разбереш от къде е.
      Пожелавам ти да не е рейка
      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Re: Помощ! Проблем серво на волана!

Първоначално публикувано от emilio
        Помощ , колеги! Под колата има голямо петно и сервото на волана го няма...ама НАИСТИНА ГО НЯМА! Чудя се какво и има и при какъв майстор да я водя,че пред блока има един,който се занимава с двигатели и каза,че не е за него...
        emilio бих те посъветвал да звъннеш на Стельо в сервиза в Кичево.Уверявам те,че работят мн.добре,читаво и си разбират от италиянките.На л.с. пращам телефоните му.Успех.Ако ти трябва друга помощ звънкай.
        Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
        ------------------------------------------

Comment

Мерси за съпричастието, колеги. Оказа се маркуч, който смених в един сервиз наблизо. Добре работеше чичката,но за смяна на маркуча и регулиране на фаровете/това второто го направих щото имах вопиюща нужда/ ми взе 30 кинта за труд!!! Аз естествено си платих с кеф,защото очаквах рейка... Сложиха ми масло Texamatic 7045E, на което пише,че е за АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА кутия....Дали е подходящ за хидравлика на волан се чудя....Някой експерт, ако може да ме светне ще съм благодарен![/u]
          Алфа Ромео 145 1,8 TS

Comment

Последно като сменях течноста на сервото, ми сложиха масло за автоматична скоростна кутия. Явно така трябва. Споко колега.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

такова е маслото, и за хидравликата дават такова
              НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Е, браво много се радвам!Утре и аз ще проверя за марката масло?
                Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
                ------------------------------------------

Comment

Първоначално публикувано от mikoasp
                  Е, браво много се радвам!Утре и аз ще проверя за марката масло?
                  Няма значение марката сипвай квото вземеш само гледай да е марково да не е Приста,и да е червено-маслото че има и зелено ма то е за ФВ
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                  X